6
5
1

Hola ik ben ChiKo!

Je kent me vast wel uit de vlogs die mijn baasje Kees maakt en vind het wel leuk even wat over mijn jonge, maar roerige hondenleven te vertellen! Vind je dat leuk? Woef!

In mijn Spaanse paspoortje staat dat ik geboren ben op 15 mei 2020, maar dat is een beetje nattepotenwerk, want ik ben geboren in de bergen bij het dorpje Alhaurin El Grande. Dat ligt in het Zuiden van Spanje vlak bij Malaga. De eerste 2 maanden van mijn hondenleventje waren echt niet leuk. Samen met mijn 2 broertjes en zusje leefden we op straat en hadden we geen onderdak en zwierven we rond. Het was heel moeilijk om aan eten en drinken te komen en alle mensen jaagden ons weg bij hun huizen vandaan.

Gelukkig ben ik na 2 maanden op straat te hebben gelopen met mijn broertjes en zusje gevonden op een campo door een man die ons allemaal mee heeft genomen naar zijn huisje. Ineens kwamen we in een lief en warm typisch Spaans gezin terecht die ons helemaal hebben opgelapt. Dat was wel nodig ook hoor, want we hadden allemaal tekens tussen onze pootjes en waren heel erg vermagerd. We hebben onze buikjes rond gegeten. Ook hadden ze lieve kinderen waarmee we leuk hebben kunnen spelen.

2 maanden lang hebben we samen met heel veel andere hondjes een fijn onderkomen gehad bij dit Spaanse gezin. Maar ze konden ons helaas niet veel langer houden, want het huisje werd te klein.

We werden aangeboden voor adoptie en mijn broertjes en zusje werden al snel geplaatst bij lieve Nederlandse mensen die ze een gouden mandje konden geven. Ik was heel blij voor ze, al was het wel moeilijk afscheid te nemen van elkaar. Ik was de laatste die overbleef en werd geplaatst bij een Nederlandse man die me op zou halen met een oude brandweerwagen. ‘O jee wat staat mij nu te wachten’ dacht ik.

Kees is zijn naam, hij zou dus mijn nieuwe baasje worden. Stiekem was ik wel heel nieuwsgierig geworden naar hem. 2 weken later belde bij aan bij ons huisje en stond met een vlogcamera in zijn hand en petje op zijn hoofd om me op te halen. Hij ging alles filmen en vertelde dat hij vlogger is. Ik had toen nog geen idee wat die rare snuiter allemaal aan het doen was. Ik vond het nog wel een beetje spannend, maar het leek me wel een aardige vent.

Hij vertelde dat hij 2500 kilometer had gereden om mij op te halen, maar dat hij in Zuid Frankrijk pech had gekregen met de brandweerwagen en dat hij met een huurauto verder was gereden. Ik vind Kees nu al cool dat hij dit avontuur aan wilde gaan om mij als zwerfhondje op te halen. Anders had ik namelijk met 40 andere honden in een vrachtwagen naar Nederland gemoeten, maar dat vond Kees dus niet zo leuk, gelukkig maar want dat lijkt me ook niks. Woef!

Kees nam me mee in een bench en zette me achter in de auto om me mee te nemen naar zijn huisje in Dordrecht.

Vanaf dit moment was mijn prille hondenleventje (ik was 4 maanden jong) een groot avontuur.

Je moet echt eens de vlogs gaan terugkijken van onze roadtrip! We hebben heel veel meegemaakt op de terugweg naar Nederland. Zo hebben we de brandweerwagen opgehaald bij de garage in Biarritz. De bus zou gerepareerd zou zijn, nou ik kan je vertellen dat dat niet helemaal het geval was haha. Ik kreeg wel door dat Kees heel lief is, maar ook soms wat onbedachtzaam en impulsief. Maar hij wilde wel het beste voor me en we werden steeds meer vriendjes van elkaar. Hij had ook nog nooit een hond gehad en moest alles nog een beetje leren.

Na dik een week rondhobbelen met de brandweerwagen kwamen we al sputterend aan in Nederland, brrrr wat koud hier! Kees woonde toen nog in een heel schattig huisje in Dordrecht met een grote tuin, maar dat veranderde snel. Hij had ons huisje te koop gezet en had als plan om op een boot te gaan wonen. Dat vond ik super cool!

Binnen korte tijd was ons huisje verkocht en had Kees een gave boot gekocht die we gingen ophalen in Tholen. Hij noemt hem de VB002.

Ik had nog nooit op een boot gezeten, maar mijn eerste vaaravontuur vond ik zo gaaf! Kees doet soms rare dingen, want wel lagen bij het uitvaren van de haven in Tholen al vast aan de grond. Hij was met varen buiten de boeien gaan varen. Hij vond dit wel spannend dat zag ik aan hem. Ik ben lekker gaan tukken en toen ik wakker werd waren we alweer los en aan het varen. Ik doe soms maar een oogje dicht als hij weer iets geks doe.

Al snel ben ik een echte scheepshond geworden en heb ik een heel leuk en afwisselend leventje. Ook vind ik het leuk om samen met Kees te vloggen en ben ik al helemaal gewend aan de camera. Ik word zelfs herkend op straat en roept iedereen mijn naam. Dat vind ik heel erg leuk, maar soms ook spannend en dan blaf ik even als mensen te dicht bij komen. Het allerleukste vind ik om met Kees samen te suppen. Ik moet dan wel een zwemvestje aan, ook omdat Kees zegt dat dat me heel schattig staat. Inmiddels kan ik zwemmen als de beste! Woef!

De vader van Kees (ik noem hem ‘Opa Theo’) vind ik zo’n coole man. Hij is ook avontuurlijk en maakt vaak leuke grapjes. Hij heeft ook een hondje geadopteerd uit Bulgarije. Trixie is haar naam en we kunnen heel goed met elkaar opschieten en spelen wat af. Zie is 2,5 jaar en heeft ook 2 jaar op straat geleefd, stiekem ben ik verliefd op haar. Woef!

Ze is misschien niet het knapste teefje dat ik in mijn hondenleventje heb gezien, maar ze is zo lief en soms ook ondeugend en dat vind ik leuk! Wel ga ik vragen of Opa Theo haar een keer naar de trimsalon brengt, want soms ziet ze er uit als een aangevreten ratje. Ik ben best ijdel en zorg altijd dat ik er goed bij loop. Trixie vind dat niet zo belangrijk.

Afgelopen zomer hebben we met z’n 4en 1000 kilometer met ons huisje de VB002 gevaren door Nederland en zijn zelfs nog even in België geweest!

We hebben zoveel meegemaakt onderweg en heb de tijd van mijn hondenleven gehad. Heel veel mensen hebben onze avonturen kunnen meebeleven via de vlogs die Kees maakt op Youtube.

Het is nooit saai met mijn baasje Kees (soms noem ik hem ‘mafkees’) maar ik ben hem heel dankbaar dat hij me op heeft gehaald in Zuid Spanje, want ik had er niet aan moeten denken om nog op straat te hebben moeten leven en dan had ik Trixie ook niet leren kennen. We doen nu allemaal leuke dingen en Kees heeft nog veel plannen voor de komende tijd. Nou ik wacht het wel weer af en tippel gewoon achter hem aan op naar ‘de Vloggende Bestemming’. Voor een lekker bot doe ik veel! Woef!

Misschien kom ik je binnenkort wel eens tegen op straat en als je dan een lekker snoepje meeneemt krijg jij een pootje van me. Woef!

 

Adios en groetjes ChiKo

13 comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Wat een mooie site Kees! Gefeliciteerd en ga hem zeker in de gaten houden en ook het verhaal van Chiko is ook top!

 • Wij volgen je al vanaf jouw reis naar Noorwegen. Super leuk om al jouw verhalen, en die van anderen te horen. We kijken steeds uit naar je nieuwe video’s en nu natuurlijk ook naar jouw blogs en podcast.
  Succes met je webwinkel en alle andere zaken en vooral blijf gezond.
  Groeten van Pieter en Wil van Dee

  • Hoi Pieter en Wil,

   Wat leuk om te horen! Ik wens jullie mooie dag toen en tot de Vloggende bestemming hè!

   Groeten Kees

 • Leuk geschreven ,wat een toeval dat mijn hondje ook uit Bulgarije komt ik heb hem (malteser) ruim een jaar en we zijn de grootste vriendjes .

 • Fantastische vlogs Kees..
  En leuke reportage op de GIBRALTAR…
  Leuk en zo’n scheepje kost rond de 4 miljoen euro heb ik horen zeggen…
  Mijn broer is kapitein op de binnenvaart en het schip heet de ANDA…met zeecontainers vaart hij.
  Zelf wil ik ook weer gaan varen op een binnenvaart schip…

 • Nou Chico, vanmiddag heb ik een pootje van jou en Trixie gehad en jullie lekkere snoepjes van mij. Tesla, Balou en ik hopen dat jullie nog veel mooie avonturen gaan beleven en heel veel lekkere snoepjes krijgen.
  Groetjes Gerry.

 • zo lief dit verhaal van chiko en zo fijn dat Kees zn baasje is beter had hij het niet kunnen treffen.

  Mn dochter heeft ook een straathond uit Griekenland dat is ook zo n lieverd.

 • Geweldig dat Chili zo’n geweldige baas heeft.Wij hebben ook 10 jaar in Zuid Spanje gewoond, Marbella,vlakbij Alhaurin el Grande.Tevens hebben wij vele honden en katten gered.Sinds een jaar terug in Nederland met natuurlijk een Spaanse hond en kat?Ook zijn we buren,wij liggen bij WSV Maartensgat??

 • Geweldig dat Chiko zo’n geweldige baas heeft.Wij hebben ook 10 jaar in Zuid Spanje gewoond, Marbella,vlakbij Alhaurin el Grande.Tevens hebben wij vele honden en katten gered.Sinds een jaar terug in Nederland met natuurlijk een Spaanse hond en kat?Ook zijn we buren,wij liggen bij WSV Maartensgat??

 • Hallo Kees,
  Om te beginnen: je hebt een mooie website.
  Met veel plezier kijk ik wekelijks naar de vloggende bestemming. Je drone beelden zijn een lust voor het oog!
  Ga vooral zo door en doe de groeten aan vader Theo
  En natuurlijk een pootje voor Chico en Trixie!