Acht jaar was ik toen ik met mijn vriendjes aan de waterkant aan het spelen was in mijn geboortedorp Nieuw Lekkerland. Gewapend met een wc rol die ik gebruikte als zogenaamde camera. Mijn vriendje Merijn gaf ik een gebogen rietstengel, die ik de functie als hengelmicrofoon gaf.

Wc rol als camera

Acht jaar was ik toen ik met mijn vriendjes aan de waterkant aan het spelen was in mijn geboortedorp Nieuw Lekkerland. Gewapend met een wc rol die ik gebruikte als zogenaamde camera. Mijn vriendje Merijn gaf ik een gebogen rietstengel, die ik de functie als hengelmicrofoon gaf. Menig scène hebben we daar opgenomen, maar zoals je al begrijpt zijn daar helaas dus geen beelden van. Mijn vriendjes begrepen mijn overweldigde enthousiasme voor dit visueel spektakel niet helemaal, maar ze gunde mij mijn momentje denk ik.

Kees in Hollywood

Het verhalen willen vertellen door middel van beeld en het opzoeken van avontuur zat er bij mij al vroeg in. Alle vakanties die wij met het gezin maakte had ik een videocamera in mijn handen. De vakanties beleefde ik door de viewfinder van de camera. Tijdens de reis die we maakte in 1996 naar Amerika met het gezin was daar het moment dat ik de camera uit mijn vaders had trok om het maar eens beter te doen dan hij. Vond ik dan hè.

We maakte een prachtige reis door 5 Staten.
Een reis waarvoor mijn ouders heel hard voor hadden moeten werken, maar het 25 jarig huwelijk moest gevierd worden.

Als klap op de vuurpijl brachten we een bezoek aan de Hollywood studio’s.
Kees van 16 jaar oud ging daar natuurlijk helemaal aan en was de hemel op aarde voor de uit de klei getrokken polderjongens met grootse dromen.
Ik was mijn ouders heel dankbaar dat ik mede door deze reis heb mogen snuffelen aan avontuur.

Eenzaam in een wereldstad

19 jaar was ik toen ik 2 maanden lang stage ging lopen in een duur hotel in hartje London. Van Nieuw Lekkerland naar London, ach als je groots denkt is de overgang niet zo heel groot. Maar dat was het dus wel! Gewapend met een te grote koffer, een te slecht zittend pak waarvan de pasvorm iets weghad van een vuilniszak en een te kleine portemonnee ging ik 8 weken wonen en werken in deze wereldstad. Een tijd die ik nooit zal vergeten, maar ook een tijd waarin ik echt eenzaam ben geweest, terwijl ik omringt werd door miljoenen mensen. Daar zal ik in latere blogs nog wel eens over schrijven.

Backpacken

21 jaar was ik toen ik naar Australië afreisde voor een backpack avontuur van 3.5 maand. Zonder echt een plan gemaakt te hebben vloog ik naar de andere kant van de wereld. In mijn eentje weer, maar niet voor lang, want al snel ik ontmoette daar de Twentse Karin. Een gezellige, slimme en net wat oudere meid die mij een beetje op sleeptouw nam. Ik kocht een oude Ford Falcon om mijn reis mee af te gaan leggen. Ik betaalde daar veel te veel geld voor en de auto was cosmetisch mooi gemaakt, maar van technisch in belabberd staat.

Maar man man man, wat had ik een vrijheid gecreëerd. Zie mij nu eens rondrijden in een sloep van een bak met het stuur aan de rechterkant, een leuke meid naast me in een filmdecor. Later is deze auto gestolen in de Outback, is mijn vinger verbrijzeld en zijn we bijna neergestort met een helikopter. Daar zal ik ook nog eens een blog over schrijven.

Ik ben binnen!

23 jaar was ik toen ik aanklopte bij een groot facilitair televisiebedrijf op het mediapark in Hilversum. ‘Hoi ik ben Kees en ik wil heel graag cameraman worden, ik heb al heel veel ervaring met het maken van vakantiefilms’ De man aan de andere kant van de tafel dacht vast wat een rare vogel, maar ik wist mezelf goed in de verkoop te gooien. Zal ik wel van mij pa hebben, die altijd een autobedrijf heeft gehad. Hij kon nog een diepvriezer slijten aan een Eskimo.

Ik kreeg de baan, ik verdiende nog minder dan een vakkenvuller, maar ik was binnen in het TV wereldje!
Heel hard heb ik moeten werken om mijzelf in het harde wereldje staande te houden, maar ze vonden me een talent dus kwam ik steeds verder en was ik in korte tijd aan het filmen voor Hart van Nederland en Shownieuws.

Helaas werd ik een jaar later ernstig ziek en was ik die baan ook kwijt. Droom in duigen, maar Keesje is niet klein te krijgen dus vocht ik terug. Daar zal ik later ook nog wel over schrijven, maar was een hele pittige tijd.

Corona veranderde alles

Nu 18 jaar later ben ik 40 jaar en heb ik mijn eigen YouTubekanaal dat groeit als kool. Ben er mee gestart omdat ik in Corona tijd na 18 jaar cameraman geweest te zijn ineens zonder werk kwam te zitten. Ik ging jaren van hot naar her. Vliegtuig in vliegtuig uit, rode lopers, bnn’ers en heftige nieuwsverhalen. Maar ineens had ik een lege agenda.

Hoezo geen werk dacht ik, ga ik toch lekker zelf content maken. Zo ontstond De Vloggende Bestemming.

Ik heb een prachtige tijd gehad en zoveel leuke mensen ontmoet en zo weinig geld verdiend. Maar herinneringen in mijn rugzak zijn waardevoller dan een dikke portemonnee met flappen.

Ik voel me nog steeds dat jongetje van vroeger, maar nu met de wereld als speeltuin. Een kleurplaat die ik zelf lekker ben gaan inkleuren. Heel veel grijze haren en rimpels verder, maar ach je leeft maar 1 x en je moet zelf de slingers ophangen. En als ik nu in de achteruitkijkspiegel kijk ben ik best een beetje trots.

Tot de Bloggende Bestemming

17 comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Trots mag je zeker zijn op wat je bereikt hebt en nu doet met zoveel abonnees.
  Je bent niet bij de pakken neer gaan zitten toen je geen werk had meer met de corona.
  Maar denk dat dat komt door je lieve ouders, neem je Pa na het veelste vroeg overlijden van je moeder. Respect voor hem, is ook niet bij de pakken gaan neerzitten. Tuurlijk zal vast zn momenten hebben dat mag.
  Inmiddels ben ik al bijna een jaar verslaafd aan je en alleen door zoeken op youtube naar keuren van een boot ivm nieuwe eigen aanschaf van een boot en dan kom je jouw tegen met de keuring van de later VB002 haha.
  Ga lekker zo door Kees.

  groetjes van ons uit Soest.

 • Hoi Kees!
  Via Mignon ben ik je op het spoor gekomen en ik geniet elke keer weer van de verhalen die je deelt. Kon dan ook niet wachten je nieuwe site te bezoeken en jeetje, wat mooi & leuk! En dan de verhalen die er nog komen gaan, ben zo benieuwd. Naast je goeie camerawerk en leuke vlogs heb je ook nog eens een fijne schrijfstijl. Gefeliciteerd met de mooie website!

 • Hallo Kees, wat een bekend verhaal. Wij hebben 43 jaar in Nieuw lekkerland gewoond, onze oudste zoon nu 47 us ook cameraman. Hij begon net als jij met een wc rolletje, later toen hij 22 was ging hij ook naar het media park, eerst als kabelsjouwer. Nu is hij 1e cameraman bij TV Drenthe. Wat een gelijkenis toch? Succes met je website.

 • Geweldig Kees deze volgende Stap! Veel succes ? ik wens jou nog vele mooie avonturen samen met Chiko, je vader en Trixi.

  Lieve groet Trudie Meijer.

 • hoi hoi kees volg je met mijn gezin al bijna van begin af aan
  ongeveer dan is het eigenlijk het echte volgen start gegaan toen je chiko op ging halen
  man man wat een avontuur die reis
  wij zaten gekluistert voor de buis
  je hebt het daarom ook wel getroffen met je chiko en het is nog is een mooi beestje ook en gek van varen
  okee kees heb de webshop door genomen
  en heb een hoodie besteld
  later volgt nog een bestelling zal wel met het voorjaar worden denk shirtje en een cap voor mezelf en me zoontje met het gestikte logo erop
  okee vanuit breda oudoeeeeee

  • Hoi! Wat ontzettend leuk om te horen! Ik wens jullie er veel plezier mee en tot de Vloggende bestemming hè!

   En fijne dagen alvast!

   Groeten Kees

   • jullie ook des ondanks de tegenvallen van dit jaar
    maak er een te gek nieuw vaarjaar van kees
    alvast een goed uiteinde

    ps
    wil mijn hoodie omruilen van m naar xl i
    ik heb de lengte van jou kees maar de buik net als je pa
    en dat staaat geen m op
    0621868910

    • Hoi Johan!

     Bedankt en jullie ook fijne dagen.

     Stuur de M maar terug naar het retouradres wat op de pakbon staat dan krijg je je geld terug. Zet er even op dat je hem ruilt voor een andere maat.

     Bestel via de site even een nieuwe dan stuur ik die zo snel mogelijk naar je toe.

     Groetjes Kees

 • Hoi Kees, wat een ontzettend leuke blog, wanneer ik het lees is het net alsof ik je hoor praten, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ik jouw podcast heb gehoord. Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt naar je andere verhalen, dus ik op det deze gauw op jouw mooie website te vinden zijn, Dat je als cameraman schitterende de beelden maakt staat buiten kijf, maar wat ik nog veel knaper vind is de manier waarop jij deze beelden monteert. Filmen en mooie beelden maken is 1 ding en dat heb jij als cameraman echt heel goed in de vingers, maar monteren is iets totaal anders, Daar kwam ik achter toen ik mijn vakantie filmpjes wilde monteren tot een goed verhaal, Jij doet dat elek week weer, het monteren van al jouw opnamen tot een prachtig verhaal. Daarom ben ik een grote fan van je en kijk ik wekelijks naar jouw uploads. Ik geniet er van en leer er ook van. Ik kan niet wachten tot de volgende blog.

  • Hoi Dirk Jan!
   Wat super leuk om te horen! Dankjewel en fijn dat je geniet van de content die ik maak.

   Groetjes en tot de Vloggende Bestemming!

   Kees

   • Hoi Kees, ik volg al een tijdje heel veel campervloggers met hun avonturen door Europa en kwam je gisteren toevallig tegen op Youtube. Heb de volledige reis met je brandweerauto naar Zuid Spanje gezien en daarna je huidige Portugal-reis met je vader.
    Wat heb jij een toptalent met het in beeld brengen van prachtige vlogs, zeer afwisseld met gave (achtergrond)muziek, prachtige dronebeelden en vooral je superleuke humor. Lachen man, ga vooral zo door, ik volg je vanaf nu en ga een houdie bestellen. Succes man

 • Dag Kees,
  Wat een verhaal man……….echt je dromen waargemaakt en alle ervaring die je hebt opgedaan kan je nu gebruiken voor die prachtige vlogs.
  Is moet zeggen zeer prachtig want als toekomstige camperaar was ik druk op zoek naar reiservaringen om mij voor te bereiden.
  Na andere diverse vloggers te volgen ben ik op u terechtgekomen.
  Man wat doe je dat goed zeg, met je pa erbij nog beter.
  Ik volg je nu op je reizen naar het zuiden maar tss in kijk ik naar je andere avonturen.
  Doe zo verder je doet dat keigoed, wie weet kan je de avonturen slijten aan een tv zender.
  Heidi en Peter

 • Hoi Kees en pa,
  Ik heb nog nooit een blog bekeken, tot ik gister opzoek was naar info over de Picos.
  Jullie blog kwam voorbij. Geweldig leuk, mooie beelden en avonturen, de gezelligheid straalt er vanaf.
  Zelf ga ik vaak alleen met de camper opstap, dit najaar vanuit Nl naar Portugal ook een geweldig avontuur. Nadat hij een paar maanden daar in de stalling heeft gestaan hoop volgende week (nog even Corona verslaan) weer richting Nl te rijden.
  Ik ben helemaal enthousiast en ga kijken of jullie ook nog leuke vlogs hebben over de Portugese natuurparken.
  Goeie reis mannen
  Groeten Marion